Svet fantázie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Zakladné informácie

Pod pojmom drak si každý predstaví obrovského jaštera s krídlami ,ktorý chrli oheň a zabíja rytierov ktorý k nemu prídu. V trilológii Svet drakov draky také nie sú. Sú v tomto príbehu ako ochrancovia živých organizmov a zároveň aj ako udržovatelia rovnováhy medzi dobrom a zlom. Kedysi jeden druh vedel udržiavať aj rovnováhu medzi životom aj smrťou no to netrvalo dlho. Ľudí berú ako slabé stvorenia ktoré sa nevedia ubrániť väčšiemu zlu a ľahko sa mu podrobia. A to je dôvod prečo sa ich snažia mať vždy pod dohľadom.

Rast drakov

Keď sa drak vyliahne má nevýraznú farbu a dokáže hneď rozprávať všetkými jazykmi, dokonca aj ľudským. Jedinný jazyk ktorý nevedia je vlastný dračí jazyk. Ten sa musia naučiť. Jedinné dračie mláďa čo ho vie od narodenia je mláďa dračieho kráľa. Hneď po narodení sa začínajú mláďatá učiť chrániť prírodu a zvieratá čo sú v nej. Draky majú oveľa rýchlejší rast ako ľudia. Za dva až tri roky dorastú do výšky dospelého draka. Vôčšina drakov už vie lietať po niekoľkých týždňoch a chŕliť oheň po niekoľkých mesiacoch. Lenže mláďa dračieho kráľa rastie úplne inak. Výšky dospelého draka dosiahne za pol roka a lietať a chŕliť oheň už vie od 4 dní po vyliahnutí. Keď drak dosiahne veku 21 rokov dostane krajšiu a farebnejšiu farbu. Volá swa to Ohnivá premena. Hneď v ráno 21 narodenín draka pohltí oheň a splynie s farbou mladého draka. Vtedy sa farba draka zmení napr. modrá sa zmení na fialovú. Niekedy sa stávajú aj také prípady že sa zmení aj jeho oheň. Ale tie prípady sú veľmi vzácne. Túto farbu má drak do svojich 25 rokov. Tieto 4 roky sú obdobím hľadania si svojej družky na celý svoj život. Ak si drak nenájde družku do 25 rokov jeho krásna pestrofarebnosť zčernie. Stane sa z neho čierny drak. Ak sa mu to ale podarí dostáva krásnu ale už jednotvárnu farbu krorú má do konca života.

Dračie mláďa

V 21 rokoch

Po 25 rokoch


Drakologia knihy Svet drakov | stály odkaz

Komentáre

  1. Hodně zajímavé
    Však to všichni známe-v létě je vedro i v noci, takže nejde usnout a proto brouzdám na netu. A narazila jsem na toto.... Je to hezky napsané, rozhodně hodně zajímavé, dost mě překvapilo to s těmi barvami a věkem, jakou to má spojitost.. ^^ :)
    publikované: 30.07.2015 22:55:21 | autor: nemam-meno.. (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014