Svet fantázie

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Rozlišovanie duchov- Hosť na Ku (postrehy s prednášky)

Rozlišovanie duchov- Hosť: kňaz košickej arcidiecézy PhDr. Mgr. Imrich Deger PhD

Na tejto prednáške nám hosť chcel priblížiť pôsobenie Božieho , zlého a ľudského ducha v našom živote a poradiť nám ako sa máme pri ich pôsobené zachovať. PhDr. Mgr. Imrich Deger PhD pôsobí ako exorcista pre Košickú arcidiecézu a zároveň aj prednáša na Teologickej fakulte KU v Košiciach.

Pri tejto prednáške som sa dozvedela veľa nových vecí. Mnoho ľudí sa pýta ako máme rozlíšiť dobré myšlienky od zlých? A práve táto prednáška nám v tom môže pomôcť. Naše myšlienky ktoré nás navádzajú k dobrému alebo zlému sú vlastne Boží a zlý duch. Hosť nám však ešte k týmto duchom pridal aj ľudský duch o ktorom väčšina ľudí ani nevie že existuje. Myslia si že naše napr. zlozvyky a občas aj dvojtvárnosť a ľahostajnosť patria ku zlému duchu ale oni sú v skutočnosti súčasťou nášho ľudského ducha ktorého by sme sa mali učiť formovať. Ak zaznamenáme pôsobenie tohto ducha tak ho cvičme či už v mravných alebo aj trochu v Božských čnostiach.

Začala by som Božím duchom ktorý ma najviac zaujal. Zatiaľ čo ľudský, anjelský a zlý duch nemôžu priamo pôsobiť na našu dušu. Jedine len Boh to dokáže. Boží duch je vždy dobrý a pravdivý a len jedine on nás môže doviesť k Bohu a posilniť nám našu lásku k nemu. Oproti zlému duchu nás vedie k slobode a nášmu sebaovládaniu. Ak vykonáme niečo zlé tak nás z toho neobviňuje ale vedie nás k pokániu potom aj k ľútosti nad tým čo sme urobili. K tomu nám aj pomáha pri posilňovaní sa vo viere. Takže ak na nás začne niekedy pôsobiť Boží duch konajme podľa neho.

Zlý duch je pravý opak Božieho ducha. On nás naopak vedie ku klamstvu a snaží sa nás presvedčiť že klamstvo je pravda. On nám oproti Božiemu duchu nenecháva slobodu ale nás núti do klamstva a podvádzania. On nám nedáva slobodu ba naopak otroctvo hriechu s ktorého ak sa opakuje je potom ťažké sa vymaniť. Snaží sa o to aby sme mali pochybnosti vo viere. Ak zaznamenáme pôsobenie tohto ducha tak sa mu ihneď vzoprime a nenechajme ho aby nám obmedzil našu slobodu.

Celkovo ma táto prednáška veľmi zaujala a veľa som sa o sebe a dôvode konania mojich skutkov dozvedela. Teraz mám taký pocit že nielen vo svete ale aj u nás samých prebieha boj medzi dobrom a zlom a je len na nás ku komu sa viac prikloníme. Všetko závisí od toho ako sa rozhodneme.


Eseje na Zamyslenie | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014